yagmurcelli

ČESALA

Tehnični opis:

Brana z trojno vzmetenim zobovjem ima posebno oblikovano ogrodje in posamezne na verigah obešene skupine bran z vzmetenim zobovjem. Posamezne brane imajo po šest vrst premakljivih prečnikov z zobovjem. Teh šest prečk brane spravimo v potrebno poševno pozicijo s posebno ročico. Nastavni kot (se pravi agresivnost oz. pritisk zobovja) zobovja se lahko centralno nastavlja na vsaki skupini (10 možnosti).
Zaradi vzmetenih zob v povezavi s hitrostjo vožnje dosežemo obdelavo po celotni površini.
Stroj se premika s pomočjo dveh gumijastih podpornih koles (kolesa s pritrjeno pesto in stožčastim ležajem) za traktorjem.


Obdelave z visokokvalitetnim jeklom. Vzmeteno zobovje okrepljeno s stikom z oljem (enako kot vzmeti ventilov pri gradnji motorjev), omogoča bistveno daljšo življenjsko dobo v nasprotju z navadnim vzmetenim zobovjem.
Stroji s škarjasto zložljivostjo so opremljeni z dvema dvojno delujočima cilindroma. Le pri strojih s škarjasto zložljivostjo je pri traktorju potreben dvojno delujoči krmilnik.

Uporaba:
Površine posejane z žitom, navadno ogrščico, sojo, koruzo, sončnicami, peso, fižolom, grahom, krompirjem ter uporaba na zelenih površinah.

Učinek:
-Odstranjuje plevel v njivskih kulturah
-Aktivira naravno ravnovesje dušika
-Zaradi fino razdrobljene prsti omogoča boljši dostop sončne svetlobe v tla
-Dihanje tal
-Godnost tal

POSEBNE PREDNOSTI KONSTRUKCIJE HATZENBICHLER

S trikratnim zavojem optimalni učinek – obdelava celotne površine, brez nevarnosti zamašitve.
Delovna hitrost je med 6 in 12 km/h. Z enostavnim nastavljanjem z ročico (10 pozicij) lahko vzmetene zobe naravnamo na agresivno ali pazljivo delovanje. Enakomerna obdelava tudi na neravnem terenu – zaradi prilagodljivosti gibljivega ogrodja vzmetenih zob – zob z visokim prehodom. Krožno gibanje posameznih vzmetenih zob in majhna razdalja praskanja omogočata natančno in pazljivo obdelavo v vrsti.

Za več informacij in cene nas kontaktirajte.